skip to Main Content

Afdekmaterialen

Afdekmaterialen zijn folies of weefsels (gronddoek) die als afdeklaag bovenop de bevloeiingsmat worden gelegd. Het belang van deze afdekmaterialen wordt door veel kwekers onderschat.

Functie afdekmaterialen:

  • Voorkomen van wortelgroei in de bevloeiingsmat (het zogeheten “doorwortelen”)
  • Voorkomen van algengroei in de bevloeiingsmat
  • Voorkomen van onnodige verdamping van water
  • Het verlengen van de levensduur van de bevloeiingsmat
  • Bescherming bieden tegen mechanische invloeden, zoals lopen en vegen

Door tijdens de kweek ook te kiezen voor de afdekmaterialen van Henofa, bent u verzekerd van een betrouwbaar, efficiënt, kwalitatief en compleet watergeefsysteem.

Alle afdekmaterialen zijn zowel los, als in combinatie met een bevloeiingsmat leverbaar.

De bevloeiingsmatten Klavermat en BWM kunnen tijdens de productie worden uitgerust met anti-algen folies en/of gronddoek. De folies worden los op de rol mee gewikkeld. Dit leidt tot een aanzienlijke besparing in tijd en aanlegkosten. De folies worden gewisseld als ze ernstig vervuild zijn waardoor de levensduur van de mat wordt verlengd.

Anti-algen folie is leverbaar in de kleuren wit en zwart. De symbolenfolie heeft vaste afstanden tussen de symbolen. Zo kan de teler nauwkeurig en eenvoudig potplanten spreiden tijdens de kweek.

Het gronddoek wordt in tegenstelling tot de folies rechtstreeks vernaald op de bevloeiingsmat, waardoor een sterk en robuust product ontstaat. Dat intensief gereinigd kan worden door vegen of spuiten met toch een perfecte overgang tussen vezels en afdekmateriaal. Deze combinatie wordt dan ook vaak toegepast op (verkoop)tafels.

Back To Top