Waarom vilt voor decoratie en design?


De toepassingsmogelijkheden voor vilt als decoratief materiaal zijn schier onuitputtelijk. Het materiaal is toepasbaar op vloeren, op wanden en in diverse producten zoals tassen, luxe accessoires en meubels. Door verschillende materialen te  Combineren kunnen ook vormstabiele constructies worden gemaakt.  Het zal echter duidelijk zijn dat ook veel industriële kwaliteiten toegepast (kunnen) worden in decoratieve en designproducten. Combinaties van verschillende kwaliteiten  kunnen tot verrassende resultaten leiden. Er bestaan vele soorten vilt, allen beschikkend over unieke eigenschappen. Voor elke situatie is er wel een specifieke viltsoort geschikt. De aanwezigheid van veel verschillende en levendige kleuren, zorgt voor een breed scala aan designmogelijkheden. Ons assortiment bestaat uit de belangrijkste soorten vilt, namelijk: wol vilt, synthetisch vilt, en decoratie vilt.

 

 

 

Heno Synthetisch vilt


Ons Synthetisch vilt is slijtvast en heeft een sterke kwaliteit. Hierdoor is het ook te gebruiken als tijdelijke vloerbedekking en/of loper. Het materiaal is gemakkelijk te snijden of te knippen, waarbij er strakke snijkanten ontstaan na het bewerken. Het vilt is klittenband bestendig en gemakkelijk te reinigen. Ook heeft Heno Synthetisch vilt een open structuur, waardoor geluid niet reflecteert maar wordt geabsorbeerd. Dit vilt is met name geschikt voor de etalagebouw, stand- en interieurbouw, utiliteitsbouw en voor designers.

✓ Gemakkelijk te reinigen;
✓ Op wand en vloer toepasbaar;
✓ Ideaal voor standbouw;
✓ Klittenband bestendig; 
✓ Beschikbaar in 11 kleuren;
✓ Absorbeert geluid.

Dichtheid: 0,13 g/cm3
Gewicht per m²: 330 g/m²
Dikte: 2,5 mm
Standaardbreedte: 186 cm
Standaardlengte: 50 meter

 

Heno Synthetisch vilt close up   

Synthetisch vilt vellen


Producten

 

Heno Projectvilt

 

Heno Projectvilt is voor de volle 100 procent gemaakt van wol en is daardoor ecologisch zeer verantwoord. Het materiaal is van een superieure kwaliteit. De combinatie van het natuurlijke viltoppervlak met de diverse warme kleuren, geven het product een bijzondere luxe en exclusieve uitstraling.

Van nature heeft het een goed isolerend vermogen, werkt het brandvertragend en heeft het een geringe elektrostatische oplading. Daarnaast is het materiaal vochtregulerend en waterdamp doorlatend. Het is met name geschikt voor binnen architectuur en design. Ook wordt projectvilt gebruikt in de jachtbouw, meubelbouw, standbouw, kledingindustrie en diverse consumentenproducten.

✓ Ecologisch verantwoord;
✓ Beschikbaar in 47 kleuren;
✓ Zowel in gemêleerde kleuren als in uni;
✓ Luxe en exclusieve uitstraling;
✓ Vochtregulerend;
✓ Waterdamp doorlatend.

  Dikte 3 mm dikte 5 mm
Dichtheid: 0,30 g/cm³ 0.30 g/cm³
Gewicht per m²: 900 g/m² 1500 g/m²
Standaardbreedte: 1,90 m 1,90 m
Standaardlengte: 30 m

30 m

                                                                                         
                                                                       

 

 

 

 

 

Producten

 

Heno Decovilt


Heno Decoratie vilt is een dunne, makkelijk te verwerken viltkwaliteit en verkrijgbaar in talloze lichtechte kleurvariaties. Het materiaal heeft strakke snijkanten die niet rafelen bij het snijden of knippen. Het is makkelijk op te spannen of te verlijmen, pluist niet en is makkelijk te reinigen.

Het is geschikt voor vele toepassingen, bijvoorbeeld etalages, decoratie, crafting, speelgoed, meubels en maquettes. Door zijn unieke prijs-prestatie verhouding is het een typische alleskunner binnen ons assortiment.

✓ Afwijkende kleuren op aanvraag leverbaar;
✓ Op aanvraag in zelfklevende uitvoering leverbaar;
✓ Op aanvraag ook in de diktes 1.5, 3 en 5 mm. leverbaar;
✓ Beschikbaar in 26 kleuren;
✓ Dunne viltkwaliteit;
✓ Alleskunner.

 

Dichtheid: 0.14 g/cm3
Gewicht per m²: 250 g/ m²
Dikte: 0,8-1 mm
Standaardbreedte: 186 cm
Standaardlengte: 46 meter

 

 Producten